Book

Bæredygtig drift

Hos Gist & Vist arbejder vi på at integrere bæredygtighed i alt, hvad vi laver i vores hoteller og restauranter. I 2021 tog vi et stort spring og etablerede et køkken med kokken Teitur Christensen i spidsen. Hans opgave er at implementere bæredygtighed i alle vores restauranter. Han er ansvarlig for at finde nye og mere bæredygtige løsninger, når det kommer til indkøb af råvarer, madlavning, emballage og for at opbygge viden til gavn for alle vores restauranter. Vi ønsker, at bæredygtig tænkning skal indarbejdes i hele processen - fra hvordan og hvor vi henter vores mad, til hvordan den opbevares, tilberedes og emballeres. Et stort fokus vil ligge på at minimere madspild, og vi udforsker desuden bæredygtige og cirkulære løsninger på affaldsbortskaffelse fra vores drift.
Vi har også et mål om at øge mængden af lokale råvarer, som bruges i alle vores restauranter. I den sammenhæng opbygger Teitur tættere relationer til lokale leverandører, så vi i større grad kan understøtte lokal fødevareproduktion og mindske behovet for unødvendig emballage.

Biodiversitet og havets sundhedstilstand

I 2021 og starten af 2022 koncentrerede vi os om at udvikle en robust plan for at opfylde vores mål om at have en netto-positiv indvirkning på naturen i fremtiden. At minimere madspild har været en af vores førsteprioriteter.

MÅL: Vi vil stræbe efter at blive netto-positive i vores indvirkning på hav-, land- og akvatiske systemer inden 2030, og etika vil være det første sted at nå dette mål.

Klimaændringer

Den nye vedvarende varmeløsning på Hotel Føroyar er et eksempel på, hvordan vi har formået at adskille vores forretningsvækst fra CO2 udledningen i vores drift.

I 2022 åbnede vi to nye etika sushirestauranter i Tórshavn og i Runavík. Disse restauranter bliver opvarmet ved hjælp af grønne energikilder. Når den nye spa på Hotel Føroyar står færdig, vil den blive opvarmet med jordvarme. Dette er endnu et vigtigt skridt imod målet at blive CO2 neutrale inden 2030.

MÅL OMFANG 1 og 2: Vi forpligter os til net-zero omfang 1 og 2 CO2 emmisioner inden 2030 (med 2020 som udgangspunkt)
MÅL OMFANG 3: Vi vil reducere omfang 3 CO2 e emmisioner (fra vores nuværende rapporteringsgrænse) med 50% inden 2030 (med 2021 som udgangspunkt).

*(Reporting boundary: Employee Commuting, Business Travel, Waste from operations and Fuel & Energy related activities)

Gist&Vist gæstfrihed og turisme

At indkorporere bæredygtighed i vores forretning var et nøgletema i 2021. Vi startede arbejdet med at integrere bæredygtighed i alle vores aktiviteter - fra vores ledelse til den daglige drift på vores hoteller og restauranter.
Vores mål er at lave forbedringer, som vil minimere enhver negativ påvirkning på miljøet.
Vores første prioritet har været omstillingen til grøn energi. Vi har for nylig øget værelseskapaciteten på Hotel Føroyar med 71 nye værelser og en ny spa; en udvidelse, som vi var nødt til at tage højde for, da vi sidste år satte vores mål om at nå net-zero emmisioner i 2030. Da vi startede det store byggeprojekt, vidste vi, at vi skulle finde en bæredygtig varmeløsning - og det gjorde vi - udvidelsen opvarmes udelukkende med jordvarme. Vi har nu gjort grøn energi til en obligatorisk betingelse i alle nye byggeprojekter.

Hvad ønsker du at booke?

Jeg vil gerne booke
Køb gavekort
FO
/
EN